تاکید دکتر یلدا بر جهل زدایی و فقرزدایی
کتر یلدا گفت: علم مرز نمیشناسد و استفاده از علم تمام دانشمندان دنیا برای کسانی که درراه کسب دانش تلاش میکنند ضروری است.
به بهانه برگزاری کنگره بینالمللی تازهترین دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی ملکولی و بالینی که قرار است 26 تا 29 آبان ماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شود پای سخن استاد یلدا، مینشینیم.
برگزاری کنگره تازه ترین دستاوردهای پژوهش بهانه ای برای تکریم مقام علمی استاد یلدا
دکتر بهادری تاکید کرد: بزرگداشت مقام استاد یلدا وانتشار ويژگي هاي اخلاقي ایشان، توجه دانشجويان را به حفظ شأن مقام اساتيد جلب خواهد كرد.

دكتر جعفريان، بر ضرورت توجه پزشكان به طب جامع نگر تاكيد كرد
جشنواره پنجمين كنگره بينالمللي تازهترين دستاوردهاي پژوهشي در دانش پزشكي، شامگاه چهارشنبه 16 مهرماه 93 با حضور دكتر جعفريان، رئيس دانشگاه، دكتر يلدا استاد پيشكسوت، دكتر رنجبر، رييس بنياد آكادميك جهاني پروفسور يلدا، دكتر بهادري، دكتر گتميري و دكتر سيد احمديان به ترتيب رييس، قائممقام و دبير دفتر دانشآموختگان و جمعي از اساتيد پزشكي داخل و اساتيد ايراني مقيم آلمان، سوئيس و آمريكا در تالار ابنسيناي دانشكده پزشكي برگزار شد.
انتشار تمبر اختصاصی به افتخار پروفسور ایرانی
![]() انتشار تمبر اختصاصی به افتخار پروفسور ایرانی
به گزارش پایگاه خبری، تحلیلی و اطلاع رسانی کرج رسا، پروفسور علیرضا رنجبر متخصص طب کودکان و نوجوانان است و تخصص آلرژی شناسی و فوق تخصص حساسیتهای مولکولی و ایمونولوژی دارد. او بنیانگذار بنیاد جهانی آکادمیک پروفسور یلدا در دانش پزشکی است. تمبر فوق با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجمن پزشکان کودکان ایران و دفتر ارتباط با دانشآموختگان به پاس خدمات برجسته پرفسور رنجبر در دانش و اخلاق پزشکی منتشر شده است. او ساکن شهر بن در آلمان و رئیس شورای دبیران و رئیس امورعلمی “کانون پزشکان و دندانپزشکان ایرانی مقیم آلمان” است و از محبوبترین پزشکان کودکان در شهر بن محسوب میشود.
![]() |
با پروفسور يلدا و پروفسور رنجبر به بهانه تاسيس بنياد جهاني يلدا
روپوش سفيد نبايد ما را از بيماران جدا کند
خیلی از ما احترام شاگرد به استاد را فقط در کتابها خواندهایم یا به عنوان خاطرهای از پدر و مادرانمان شنیدهایم. اما در زمانی که شاید بیشتر ما حتی اسم و چهره معلمان و اساتید خود را به خاطر نداریم، مطمئنا از دیدن فردی که پس از 20 سال همچنان سربه زیر و فروتنانه در مقابل استاد دست به سینه میایستد و در هنگام صحبت با او مدام رنگ به رنگ میشود تعجب میکنیم. این تعجب وقتی به اوج خود میرسد که بدانیم شاگرد دیروز که الان به یکی از اساتید مطرح دنیا مبدل شده، برای اینکه ارادت خود را به استادش که همه علم و اخلاقیات خود را مدیون او میداند نشان دهد، از آن سوی دنیا آمده تا با همکاری همدورهایهای قدیم خود بنیادی را به نام استاد تاسیس کند. شک میکنی که مگر چه چیز خاصی در استاد وجود دارد که او را از دیگران متمایز ساخته اما تنها چند دقیقه گفت و شنود کافی است تا دلیل این شیفتگی را درک کنی و بدانی سزای چنین استادی که یک عمر علم و اخلاق را در هم تنیده و خودش سرمشق عینی اخلاق است جز این نیست.در حالی که برخلاف رسوم گذشته خوشبختانه از چهرههای برتر عالم علم و دانش پیش از آنکه دیر شود و در زمان حیاتشان تجلیل میکنیم، پای صحبتهای پروفسور علیرضا رنجبر که بنیاد جهانی یلدا را با همکاری گروهی از استادان صاحب نام و دانشمندان و پژوهشگران برجسته ایرانی خارج از کشور پایهگذاری کرده و پروفسور علیرضا یلدا، نخستین پزشکی که به وی نشان چهرههای ماندگار اهدا شده و کرسی بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران به نامش ثبت شده مینشینیم.
در مراسم افتتاح دومين كنگره بين المللي تازه ترين دستاوردهاي پژوهشي در دانش پزشكي كه به همت بنياد جها
به گزارش خبرگزای دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بدون شک جایگاه و منزلت استاد، اجّل از آن است که در مقام قدردانی از زحمات بیشائبهی او، با زبان قاصر و دست ناتوان، چیزی بنگاریم. اما از آنجایی که تجلیل از استاد، سپاس از انسانی است که هدف و غایت آفرینش را تامین میکند و سلامت امانتهایی را که به دستش سپردهاند، تضمین، بر حسب وظیفه و از باب " من لم یشکر المنعم من المخلوقین لم یشکر اللَّه عزّ و جلّ" دانشجویان جهاد دانشگاهی هر ساله همایشی را با عنوان نکوداشت مقام استاد در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میکنند.دوشنبه 30 اردیبهشت ماه سالن ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی تهران مملو از دانشجویان مشتاقی بود که گرد هم آمده بودند تا از پیشکسوتان و اساتید فرهیخته و
یازدهمین همایش نکوداشت مقام استاد با تقدیر از 10 استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور دانش...
پنجمین کنگره تازه ترین دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی با همکاری دفتر ارتباط با دانش آموختگان و بنیاد علمی جهانی دکتر یلدا با حضور سخنرانان برجسته داخل و خارج از کشور چهاردهم لغایت هجدهم مهر ماه سالجاری در تالار امام مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
دکتر یلدا: کسب مال هنر نیست ، کسب معنویت هنر است
استاد پیشکسوت دانشگاه در ابتدا دکتر رنجبر را افتخار جامعه پزشکی و اسطوره اخلاق دانست و گفت: دکتر رنجبر لایق پاداش خاص است. وی در اين مراسم نقش همسر او را در رسیدن به این جایگاه مهم دانست و گفت: اينكه به فرض محال مي گويند يلدا آدم خوبي است اين سوال مطرح است كه آيا در اين خوب شدن، همسر گرامي من نقشي داشته است؟
وي در ادامه اظهار امیدواری کرد که همه بتوانند قدر همسران خود را بدانند و مهر و محبت خود را روز به روز نسبت به هم بیشتر کنند، و گفت:اگر كانون خانواده گرم باشد زندگی بسيار لذت بخش می شود.
دكتر يلدا ادامه داد: در روز افتتاحيه كنگره ؛ سركار خانم رسولي نژاد علم را بدون مرز جغرافيايي دانست بنابراين همه علما و دانشمندان بايد دست به دست هم دهند و در راه معنويت همه به سوي خدا بروند.
وي همچنین با اشاره به اینکه كسب مال هنر نيست گفت: كسب معنويت هنر است چون مشكل است و همه نمي توانند آن را به دست بياورند.
وی افزود: در شرایط جامعه ما فعالیت ها و نوآوری خانم ها ، باعث خوشبختی و سعادت ماست زیرا کار کردن در شرایط سخت نیرویی قوی و عظیم می خواهد و واقعا جای تقدیر دارد.
دكتر يلدا گفت: وزير محترم بهداشت كه جايش در اين مراسم خالي است در مصاحبه ای گفت: شما فكر نكنيد يك وزير يا يك حاكم سوپرمن است. يعني انتظار نداشته باشيد كه همه كارها را يك وزير انجام دهد. من با اين جمله ياد گفته بزرگي افتادم كه فرمود: مردم! قبل از اينكه سوال كنيد كه دولت و حكومت شما براي شما چه كرده از خودتان سوال كنيد شما براي جامعه و مردم چه كرديد. هر روز و شب شما بايد اين طور فكر كنيد كه آيا در روزي كه گذشت به سهم خودكان كاري كرده ايد.
وي در ادامه با اشاره به نوشته اي در كتاب كشكول شيخ بهايي گفت: شخصي خيلي نماز مي خواند و روزه مي گرفت و انتظار داشت كه حتما به بهشت برود اما گفتند تو را به بهشت نمي بريم زيرا تو با نماز و روزه مي خواستي با خدا معامله كني. بايد بييني كه در زمان حياتت براي مردم چه كردي.
دكتر يلدا تاکید کرد: ارزش انسان ها به خودپرستي نيست بلكه به ديگران فكر كردن است . وی همچنین گفت: تعريف يك جامعه سالم اين است كه افراد از خودشان به درآيند و به ديگران فكر كنند.
دكتر يلدا با اشاره به كمك مالي يك ثروتمند و همسرش در كلمبيا برای تاسيس يك بنياد گفت: هدف آنها از تاسيس بنياد جهل زدايي و فقرزدايي بود. وی همچنین اظهار داشت:جوامعي كه خرافات و جاهل در آن زياد است نمي توانند روي پاي خودشان بايستند و پیشرفت کنند.
وي با اشاره به صحبتهای دکتر فاضل بنیانگذار فرهنگستان علوم پزشکی در خصوص جراحی های پیوند گفت:دکتر فاضل در این کنگره از مشکلات موجود در ابتدای این راه خبر داد و مسئولیت جراحی های اولیه پزشکان جوان را به عهده می گرفت.
دكتر يلدا با اشاره به زحماتی که دکتر لاریجانی در زمان ریاست خود دانشگاه و علوم پزشکی کشور داشتند گفت: ايشان به حق براي دانشگاه خيلي زحمت كشيد و موهاي خود را برای این دانشگاه سپيد كرده و گذر زمان برايش اصلا مطرح نيست. وی ادامه داد: دکتر لاریجانی دست علاقه مندان به دانش را می گرفتند و پرورششان می دادند. وی در ادامه از اینکه جانشين دكتر لاريجاني، دكتر جعفريان است ابراز خرسندی کرد و گفت: ايشان جوان فعال، كاردان، فهميده و خوش صحبت است و باعث افتخار ماست كه مسئولان دانشگاه افراد فرهيخته و دانشمند هستند زيرا افراد دانشمند قدر دانشمندان را مي دانند.
وی ادامه داد: مولانا بزرگترين گناهان را جهل و ناداني و خرافه پرستي و بزرگترين نعمت ها را دانايي می داند. ما باید سعی کنیم اول از همه خودمان را درست كنيم و سپس آن علاقه در ما وجود داشته باشد كه جهل مردم و خرافات را كم كنيم.
دكتر يلدا در پایان از دکتر رنجبر، دکتر بهادری، دکتر سیداحمدیان، مریم زاهدی و همکاران دفتر ارتباط با دانش آموختگان،و همچنین دانشگاه قدرداني کرد.
پایان بخش سخنان دکتر یلدا شعری از فریدون مشیری بود:
اي همه مردم ! دراين جهان به چه كاريد؟
عمر گرانمايه را چگونه گذاريد؟
هرچه به عالم بود اگر به كف آريد
هيچ نداريد اگركه عشق نداريد
واي شما دل به عشق اگر نسپاريد
گر به ثريا رسيد ...هيچ نيرزيد
عشق بورزيد..
دوست بداريد!